Dagje uit en ontmoetingsdag in 2023

Op 22  juli was het jaarlijkse dagje uit voor statushouders en Oekraïners. We vertrokken om 10 uur van het Stationskoffiehuis, in een enorme bus met ruim 80 mensen aan boord. De bestemming vandaag was het Kasteel en de Kasteeltuinen in Arcen.

We waren er al voor elf uur. Sommigen gingen met de gids mee die een rondleiding gaf, de meesten gingen zelfstandig het park in met het gezin of enkele gezinnen samen. Het was prachtig weer en iedereen genoot van de mooie fonteinen, het midget golfen in een heus berglandschap, de fraaie bloemen en het ijsje of biertje op een terras.

Ook het kasteel met een werkende pianola (automatische piano) was interessant en zeker de moeite van het bekijken waard.  

Om 16 uur vertrok de bus weer na een heerlijke dag in de buitenlucht; menigeen had moeite om onderweg de ogen open te houden. En na een klein uur rijden waren we weer thuis.


Op zaterdag 26 augustus was de jaarlijkse ontmoetingsdag bij Herberg ’t Loon in Waalre. We begonnen om 10 uur met een klein groepje vrijwilligers om de tafels schoon te maken en de spellen neer te zetten.

Om 11 uur kwamen de eerste gasten. In totaal zijn er ruim zestig gasten geweest, voornamelijk statushouders en ook circa 15 Oekraïners. De meesten hadden iets te eten meegenomen.

Johanna had een rooster gemaakt voor de spellen met een groepsindeling.  Het rooster werd in het begin een beetje gevolgd, maar al snel liepen de groepen en spellen steeds meer door elkaar en werd het steeds gezelliger.

Tussendoor werd er gegeten en konden we elkaar spreken. De gemeente was present in de persoon van wethouder Kees Voortman en van Shami Haznadar met haar man en twee van haar kinderen.

Even na 14 uur sloten we dag af, na een levendige, vrolijke en geslaagde ontmoetingsdag met mooi weer.